Akaun Simpanan Emas

Anda risau untuk menyimpan emas dirumah? Duit simpanan bulanan sering habis dibelanja? Ingin menyediakan tabungan pendidikan anak?

Ini adalah antara persoalan yang bermain diminda semua. Dengan adanya akaun simpanan emas ini, kita tidak perlu menyimpan emas ini dirumah tetapi boleh keluarkan saat memerlukannya. ada 18 cawangan Public Gold seluruh negara termasuk Singapore dan Indonesia. Proses jual beli 24 jam dan 7 hari seminggu. Tiada charge simpanan. Mana ada lagi institusi yang provide service macam ni kan? Jadi kita boleh dapatkan emas serendah 1 gram hingga 1 kg dengan menggunakan Akaun Emas GAP.

GAP, Gold Accumulation Program atau Program Pengumpulan Emas adalah salah satu cara untuk kita menyimpan emas tetapi bermula dengan modal yang sangat minima iaitu RM100.00 sahaja atau 1 gram emas. Nilai ini perlu disemak dari website http://www.publicgold.com.my 

Kelebihan

Kelebihan GAP adalah kita hanya perlu tambah simpanan dan boleh keluarkan emas fizikal mengikut saiz yang kita mahu berdasarkan baki akaun kita. Boleh ambil dalam bentuk Dinar Emas atau Gold Bar. Syarat pengeluaran akaun GAP adalah kita perlu tinggalkan 1 gram didalam akaun supaya akaun kekal aktif. Sekiranya mahu menutup akaun, 1 gram ini boleh dikeluarkan. Namun akaun boleh dibuka semula dengan bayaran RM50 sahaja.

Contoh paparan akaun GAP

Berminat ingin menyertai lebih dari 107000 pelanggan menyimpan di GAP dengan Public Gold. Kini adalah sangat mudah untuk mendaftar. Saya sediakan langkah-langkahnya disini. Anda juga boleh ambil PDF file sebagai panduan mengisi akaun GAP dan mengenabkan bilangan gram. Contoh kiraan juga disediakan.

 1. Buat pembayaran ke akaun Public Gold – Maybank (5571 3923 8048) atau Public Bank (3167 52 0833). Letakkan ref: <GAP>< No IC anda>, email recipient: gap@publicgold.com.my
 2. Whatsapp detail berikut kepada Public Gold 017-4866916 dan saya 019-7781477 dan attachkan sekali slip pembayaran anda:  *sekiranya ingin membuka akaun GAP untuk anak ikut (……)
  • Nama: (anak & penjaga)
  • IC: (anak & penjaga)
  • No HP:
  • Email: (email anak perlu lain dari penjaga, sila create 1 untuknya)
  • Jumlah Bank in:
  • Tarikh:
  • Masa:
  • Introducer: PG00080997 Abd Hadi Abd Halim
   • **Tujuan introducer adalah untuk memudahkan saya membuat follow up apabila perlu.
 3. Tunggu email dari Public Gold dalam tempoh 2 hari bekerja. Anda akan peroleh PG code dan anda boleh Login di website Public Gold menggunakan IC sebagai password. Nanti boleh tukar password lain ya.
 4. Sekiranya dah sampai ke tahap ini, anda dah boleh mula membeli emas di GAP dan jual juga.

Seperti yang saya janjikan diawal penulisan, disini saya sediakan panduan menggenabkan akaun GAP anda dan cara membeli emas. Sila rujuk disini cara-menambah-simpanan-emas-di-akaun-gap-dan-genabkan-simpanan

Selamat melabur dan menyimpan emas. 🙂

Gold Accumulation Program

Opsss…anda kini layak untuk berniaga di PG Mall secara percuma. Sekiranya anda ada menjual produk secara online, ini adalah peluang baik. Klik disini untuk maklumat lanjut.